VVD maakt langer openblijven winkels makkelijker en goedkoper

Op voorstel van o.a. de VVD wordt het voor winkeliers in Amsterdam makkelijker en goedkoper om langer open te blijven. Fractievoorzitter Marja Ruigrok: "Op korte termijn kunnen winkeliers die langer open willen blijven in een keer vijf ontheffingsaanvragen indienen. Dit scheelt tijd, administratie en geld want het is vijf 'verlaatjes' voor de prijs van een."

Op verzoek van VVD, D66, GroenLinks en PvdA werd de vermindering financiële en administratieve lastendruk voor ondernemers die een tijdelijke verruiming van de openingstijden willen onderzocht. Daaruit bleek dat versimpeling van de procedure een positief effect zou hebben. De 'Vijf verlaatjes voor de prijs van één regeling' is slechts een tijdelijke maatregel totdat de aanvraag voor tijdelijke ontheffing volledig wordt afgeschaft.

"Binnenkort hoeft een winkelier alleen nog maar te melden dat hij een avond langer open wil blijven. Het stadsdeel moet hier binnen een week op reageren, zo niet dan mag de winkel sowieso langer openblijven. Dit is het bewijs dat het kan! Wat de VVD betreft is dit een mooi startpunt om te onderzoeken welke vergunningen nog meer door een meldingsplicht kunnen worden vervangen", aldus Ruigrok.