Vrijwilligers dragen Amsterdamse gastvrijheid uit via ‘I Host Amsterdam’

De Amsterdamse VVD wil dat Amsterdam, in navolging van steden als Toronto en Den Haag, onder het motto ‘I Host Amsterdam’ vrijwilligers inzet als gastheren en -vrouwen in de stad. Marianne Poot: “‘I Host Amsterdam’ benadrukt Amsterdamse gastvrijheid en helpt de steeds groter wordende bezoekersstromen in goede banen te leiden. Daarnaast krijgen vrijwilligers de mogelijkheid om ervaring op te doen in de hospitality sector en zich te kwalificeren voor een baan in deze branche. Wij verwachten, gezien de groei van het toerisme, dat het aantal banen in de hospitality sector de komende jaren flink zal groeien.“

Samen met DWI, vrijwilligersorganisaties, Amsterdamse onderwijsinstellingen en de uitzendbranche moet een pilot worden opgezet waarbij vrijwilligers een trainingsprogramma volgen alvorens als ambassadeur te fungeren op drukke momenten en tijdstippen in de stad. “Veel Amsterdammers halen voldoening uit het doen van vrijwilligerswerk. Wij zien mogelijkheden voor mensen met een uitkering maar nadrukkelijk ook voor mensen die naast hun baan, opleiding of in hun vrije tijd als ambassadeur willen meewerken aan de gastvrijheid van hun stad”, aldus Marianne Poot. 

‘I Host Amsterdam’ borduurt voort op soortgelijke initiatieven in Toronto (Toronto Special Events Volunteer) en Den Haag (Ambassade van Den Haag) waar respectievelijk 1.500 en 340 mensen regelmatig ondersteuning bieden bij grootschalige evenementen en piekmomenten in de stad. Marianne Poot: “Ervaring leert dat er veel animo is voor projecten als ‘I Host Amsterdam’. Wij gaan er dan ook vanuit dat dit in Amsterdam niet anders zal zijn.” 

Lees hier het volledige voorstel.