VVD wil opheldering over achterstanden uitkeringen

Afgelopen week maakte wethouder Vliegenthart bekend dat de dienstverlening bij de afdelingen Werk, Inkomen en Participatie een grote achterstand heeft opgelopen. De normen en klachtenafhandeling zoals door de gemeenteraad vastgesteld worden niet gehaald. Raadslid Marianne Poot: “De VVD vraagt opheldering van het college over deze problemen met de dienstverlening. Wij zijn van mening zijn dat de Amsterdammer niet de dupe mag worden van een gemeentelijke reorganisatie.”

In januari en februari werd slechts resp. 69,8% en 75,8% van de aanvragen binnen drie weken afgehandeld, terwijl de norm 90% bedraagt. Het ging om 890 aanvragen die niet binnen de norm werden afgehandeld.  Voor de bijzondere bijstand lag het resultaat op slechts 42,4% in januari en 51% in februari van de aanvragen die binnen 4 weken werd afgehandeld. Terwijl hier de norm 90% binnen 4 weken bedraagt. Het betrof 2307 aanvragen die niet binnen de gestelde norm  werden afgehandeld.

Marianne Poot: “Ook bleek dat de verwachting is dat pas rond de zomer de aanvragen weer conform de gestelde normen worden afgehandeld.  Dat is wat ons betreft veel te lang en wij zouden graag zien dat hierop actie wordt ondernomen door het college”

Lees hier de volledige schriftelijke vragen