Vaar eens buiten de gebaande grachten

Vandaag werd tijdens de behandeling van de Grachtenmonitor 2014 in de raadsvergadering een voorstel van raadslid en woordvoerder waterbeheer Marianne Poot aangenomen om vaarroutes buiten het historische centrum nog aantrekkelijker te maken voor de Amsterdamse plezier- en passagiersvaart. Marianne Poot: “Amsterdam heeft ook buiten de grachtengordel zoveel moois te bieden. Promotie van alternatieve routes kan helpen om de druk over de stad te spreiden en Amsterdammers en bezoekers in contact brengen met andere prachtige delen van de stad.”

Met het voorstel wordt het stadsbestuur opgeroepen om samen met Waternet, rederijen en IAmsterdam te zoeken naar alternatieve vaarroutes en plaatsen om te bezoeken, zoals bijvoorbeeld Broek in Waterland, de Zaanse Schans, musea of monumenten, en te promoten onder het grote publiek.

“De VaarwaterApp van Waternet biedt al een geweldige basis. Wij hopen dat deze nog verder uitgebreid wordt met alternatieve routes, locaties en evenementen om breder gebruik van ons water te stimuleren”, aldus het raadslid.

De motie werd mede ingediend door D66, PvdA en GroenLinks en gesteund door de voltallige gemeenteraad.