Maak het aannemen van Amsterdammers met arbeidsbeperking eenvoudiger

De coalitiepartijen VVD, D66 en SP willen dat het eenvoudiger wordt voor werkgevers om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan te nemen. Raadslid Marianne Poot: "Wij vragen het stadsbestuur om in samenwerking met werkgevers barrières weg te nemen bij het in dienst nemen van deze doelgroep"

Nu is er een wirwar aan regels en subsidies, dat moet volgens Ariella Verheul (D66) duidelijker: “Veel bedrijven willen Amsterdammers met een arbeidsbeperking wel aannemen maar weten niet hoe ze dit kunnen regelen. We willen dat dit duidelijker wordt, maak het werkgevers niet onnodig lastig en help meer Amsterdammers aan baan door informatie te verbeteren en in gesprek te gaan met bedrijven”.

Vaandaag werd een motie van de coalitiepartijen hiertoe aangenomen in de Amsterdamse gemeenteraad. De gemeente heeft als doelstelling dat ieder jaar 4200 mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan komen. Bedrijven die deze Amsterdammers aan een baan helpen worden gestimuleerd door subsidies en regelingen.  Marianne Poot (VVD): “Maar als ik op de website van het Werkgevers Service Punt kom en moet kiezen uit 14 landelijke of gemeentelijke regelingen, haak ik snel af. Maak het simpel en eenvoudig voor bedrijven in plaats van onnodig onduidelijk”.

Ook willen de partijen dat bedrijven die op een succesvolle manier mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hebben aangenomen de best practices  delen met andere bedrijven. Ook sociale ondernemingen zouden andere bedrijven hiermee kunnen helpen.