Meeloopstagiair Lars doet verslag

Afgelopen week liep Lars, 5 VWO-leerling op het Spinozalyceum, stage bij ons op de fractie. Lees hier zijn bevindingen.

"Mijn Stage.

Afgelopen week heb ik stage gelopen bij de Amsterdamse VVD-fractie. Ik vond dit een heel leerzame en leuke ervaring. De mensen die er werken zijn erg aardig en ik vond de sfeer die er heerste heel ontspannen. Iedereen was bereid om mij te helpen om zoveel mogelijk uit mijn week te halen. Ik heb vergaderingen bijgewoond, een interview gehouden met een wethouder, klusjes gedaan voor het fractiebureau en nog veel meer.

Toen ik deze week begon had ik geen idee wat ik kon verwachten. Ik hield me nooit echt bezig met de politiek en zeker niet met de Amsterdamse politiek. Ik koos deze stage dan ook omdat ik iets wilde doen waar ik niks vanaf wist zodat ik wel móest leren hoe het zou zijn. Zo’n stage is de beste manier om erachter te komen of iets werkt voor je of niet. Ik heb ontzettend veel geleerd: ik begrijp de Amsterdamse politiek een stuk beter, ik weet waar politici zich mee bezighouden en ik weet nu ook heel goed hoe het er op een fractiebureau aan toe gaat en wat je zoal moet doen als je daar werkt. Je zou denken dat zo’n kantoorbaantje makkelijk is, maar het is nog best hard werken.

Het leukste aan mijn stage vond ik dat, ondanks het feit dat je de hele week in hetzelfde gebouw zit, je toch de hele tijd nieuwe mensen ontmoet en nieuwe onderwerpen bespreekt. Dat houdt het voor mij heel boeiend. Ik heb me in ieder geval niet verveeld de afgelopen week! Mijn inzicht in de politiek is ontzettend verbeterd. Dit wil nog niet zeggen dat ik ongetwijfeld later de politiek in ga, maar mijn interesse is zeker gewekt - ik zal me er meer mee bezig houden dan ik hiervoor deed.

Lars"