Eerste uitwerking VVD plannen: Jan Evertsenstraat wordt freezone

De Jan Evertsenstraat is aangewezen als locatie waar winkeliers en horeca exploitanten kunnen ondernemen zonder last te hebben van knellende regels. Dit is een directe uitwerking van de VVD-plannen voor freezones. Fractievoorzitter Marja Ruigrok: “Ook ik geef om de Jan Eef! Deze straat heeft zoveel dynamiek en mogelijkheden in zich, het is bij uitstek een plek waar een freezone de juiste impuls kan geven om het gebied tot volle bloei te laten komen.”

Als uitwerking van de plannen van de VVD worden in Amsterdam in overleg met winkeliersverenigingen, MKB Amsterdam, Koninklijke Horeca Nederland en de stadsdelen pilots gestart waarin maatregelen worden genomen om de regeldruk voor ondernemers te verminderen. Maatregelen met een positief effect in het pilotgebied worden vervolgens in de rest van Amsterdam ingevoerd. "Toen ik net begon in de politiek, droomde ik weleens van Amsterdam als een grote freezone Deze droom lijkt waarheid te worden want alle effectief gebleken maatregelen worden uitgerold over de hele stad. Op deze manier profiteren alle ondernemers en ontstaat een gelijk speelveld", aldus Ruigrok.

In de voorstellen wordt onder andere gepleit voor het verminderen van regeldruk, het afschaffen van precario, blauwe parkeerzones, faciliteren van pop-up horeca en winkels, het versoepelen van terrasvergunningen, flexibele bestemmingsplannen en het toestaan van mengformules.

Klik HIER voor het ingediende voorstel 'Vrij ondernemen in freezone horeca', HIER voor 'Meer ruimte voor vrij ondernemen in winkelstraten' en HIER voor de reactie van het college op de twee voorstellen.