VVD vraagt opheldering over komst Holocaustontkenners

De VVD-fractie in Stadsdeel Zuid wil opheldering over de komst van Holocaustontkenners naar een conferentie in de Rivierenbuurt. Raadslid Dilan Yesilgoz-Zegerius stelt eveneens vragen aan het college.

Oud-marinier Ken O'Keefe en journalist Christopher Bollyn spreken volgend weekend op de de Open Mind Conference op evenementenlocatie Oldschool, zo meldde Het Parool. De twee ontkennen de Holocaust en denken daarnaast dat de aanslag op 11 september 2001 een 'zionistisch complot' is.

De VVD in Zuid vraagt het stadsdeelbestuur of zij de komst van de twee wenselijk vindt en of er eventueel kan worden opgetreden. Ook wil de VVD weten of politie en justitie bij de toespraak kunnen luisteren of de twee strafbare uitspraken doen.

VVD-raadslid Dilan Yesilgoz-Zegerius stelt gelijksoortige vragen aan het Amsterdamse college. 'Het is belangrijk dat politie en justitie aanwezig zijn bij dit soort bijeenkomsten, zodat snel kan worden opgetreden als er grenzen worden overschreden', aldus Yesilgoz-Zegerius.