VVD zet in op een schoner Amsterdam met betere spreiding drukte

Wat de VVD betreft worden de opbrengsten van toeristenbelasting deels gebruikt om de Amsterdam schoner en mooier te maken. Fractievoorzitter Marja Ruigrok: “Zeker op drukke plekken ervaren veel mensen hinder veroorzaakt door vuilnis en rommel. Jaarlijks int Amsterdam €48 miljoen toeristenbelasting. Dat verdwijnt nu nog in de algemene middelen. Wat de VVD betreft wordt een deel hiervan besteed aan het schoner en mooier maken van Amsterdam.”

In het kader van de spreiding van de drukte over de stad, wil de VVD tevens dat topmusea een dependance buiten de binnenstad of het Museumplein openen. “De meeste toeristen zijn relatief kort in Amsterdam en bezoeken dus alleen de topattracties. Daarom willen wij dat het college actief de boer op gaat om nationale en internationale topmusea te verleiden een dependance te openen in Amsterdam maar dan wel op plekken die spreiding stimuleren. Denk aan het MoMA in Noord of het Kröller-Müller in het Sloterpark”, aldus Ruigrok.

Bovenstaande voorstellen werden ingediend tijdens de Algemene Beschouwingen, Klik hier voor de volledige tekst van de Algemene Beschouwingen van Marja Ruigrok.