Amsterdammers en VVD zijn wapengeweld spuugzat

Op 20 augustus vond de expertmeeting over de liquidatiegolf plaats met onder andere politici, criminologen, (voormalig) rechercheurs en misdaadjournalisten. De kogels vliegen afgelopen jaren in het rond en Amsterdammers zijn het spuugzat. DeDe VVD is van mening dat alle mogelijke middelen ingezet moeten worden om georganiseerde misdaad hard aan te pakken. En daartoe zullen wij met voorstellen blijven komen. Eerder dit jaar pleitte het raadslid Dilan Yesilgöz al voor hogere straffen bij wapenbezit.

In het debat hierover gaf ook burgemeester Van der Laan aan het daarmee eens te zijn. De lokale linkse partijen kozen ervoor om weg te kijken en het voorstel weg te zetten als overdreven en rabiaat. Gelukkig waren hun fracties in de Tweede Kamer een stuk wijzer en steunden zij unaniem de motie van de VVD en PvdA om zwaardere straffen voor illegaal wapenbezit verder uit te werken. 

Dilan Yesiligöz: “Amsterdammers verdienen veilige straten, zij hebben geen boodschap aan politici die niet durven door te pakken. We moeten elkaar juist steunen in een harde aanpak in plaats van verzanden in halfzachte discussies voor de bühne die onze stad niet veiliger maken. Straf bezit van illegale machinegeweren zwaarder zodat het harde recherchewerk echt loont en aanpak wapenhandel meer prioriteit krijgt.”