VVD wil bezoekersparkeren vereenvoudigen

In alle stadsdelen –behalve in Centrum- is het sinds kort voor bewoners mogelijk om bezoek met korting te laten parkeren. In stadsdeel Zuid is de regeling al langere tijd populair, terwijl er in andere stadsdelen relatief weinig gebruik van gemaakt wordt. Vermoedelijk heeft dit te maken met het omslachtige karakter van de procedure. Raadslid Rik Torn: “Wij willen graag weten van het stadsbestuur wat het doet aan de communicatie over de bezoekerspas en of het gebruik van de bezoekerspas niet eenvoudiger kan.”

De VVD is verheugd dat bezoekersparkeren sinds kort in vrijwel alle stadsdelen is ingevoerd. Torn: “Het is belangrijk dat bezoekers van bewoners gebruik kunnen maken van deze regeling, parkeren is immers al duur genoeg.” VVD en D66 zijn echter verbaasd over de grote verschillen in gebruik van de bezoekersparkeerregeling tussen de stadsdelen. “Wat ons betreft gaat het stadsbestuur er meer aan doen om de bekendheid van de regeling in alle stadsdelen te vergroten”, aldus Torn.

Naast onbekendheid met de regeling kan ook de omslachtige gebruiksprocedure een rol spelen. Wat betreft de VVD en D66 kan er bijvoorbeeld gekeken worden naar een systeem waarbij bezoekers met een speciale pas bij de parkeerautomaat kunnen betalen. De partijen hebben middels schriftelijke vragen opheldering gevraagd aan het stadsbestuur.