Algemene beschouwingen: Aan de slag met Amsterdam!

Op 17 september werd de Begroting 2016 voor Amsterdam gepresenteerd. Vandaag, 1 oktober, hield fractievoorzitter Marja Ruigrok algemene beschouwingen in het kader van deze begroting. “De stad ligt er geweldig bij. Er wordt gebouwd, er wordt geleerd, er wordt gerecreëerd en er wordt gewerkt. Het college is overduidelijk aan de slag met de stad en dat merk je aan alles”, aldus Ruigrok.

In 2016 gaan de belastingen met ruim €10 miljoen omlaag. Marja Ruigrok: “Alle Amsterdammers gaan er op vooruit. We gaan minder betalen voor afval, we schaffen de hondenbelasting af, de precariobelasting voor het grootste deel en de reclamebelasting helemaal. Het is geld van de Amsterdammers en die mogen zelf bepalen hoe ze dat uitgeven. Wij zien dat als een investering in de stad. Amsterdammers die zelf aan de slag gaan met de stad.”

Ook ging Marja in op de drukte in de stad: “We hebben geen last van de mensen die in onze stad zijn en onze stad bezoeken. We hebben last van de overlast die ze veroorzaken en dat moeten we aanpakken. Door middel van spreiding, nieuwe technieken, handhaving van bestaande regels wordt deze overlast teruggedrongen. Ook trekt Amsterdam ruim 3 miljoen extra uit om de stad schoon te maken, niet alleen na evenementen maar ook op plekken waar de overlast door vuil het allergrootst is.” 

Op 4 en 5 november zal de begroting in de gemeenteraad behandeld worden.