Uitvoeringsagenda Mobiliteit vastgesteld

Tijdens de raadsvergadering van 30 september heeft de gemeenteraad ingestemd met de Uitvoeringsagenda Mobiliteit. Met dit veelomvattende plan presenteerde wethouder Litjens 54 maatregelen om Amsterdam de komende jaren beter bereikbaar en nog aantrekkelijker te maken. Woordvoerder Verkeer Rik Torn: “Ik wil wethouder Litjens complimenteren met een mooi uitgebalanceerd plan. Voor de VVD is het belangrijk dat er niet óf voor de voetganger óf voor de auto gekozen wordt, maar dat alle verkeersvormen hier in een evenwichtig pakket maatregelen samenkomen. Een automobilist wordt immers een voetganger zodra hij zijn auto geparkeerd heeft”

In het plan zijn twaalf parkeergarages opgenomen, waarvan er nu reeds vier in aanbouw zijn. Door zoveel mogelijk auto’s onder de grond te brengen winnen we maar liefst twintig voetbalvelden aan ruimte boven de grond. Er komen per saldo meer parkeerplaatsen bij waardoor de parkeerdruk lager wordt en de zoektijd en de wachtlijsten voor een vergunning verkort worden.

Torn: “De VVD vind het heel belangrijk dat we meer ruimte op straat creëren. Ook in een drukker wordend Amsterdam kiest de VVD voor een mooie en prettige openbare ruimte. Daarom zijn we ook blij dat we door de bouw van verschillende parkeergarages zo veel mogelijk auto’s onder de grond gaan brengen”.

De VVD wil geen hek om de binnenstad en niet onnodig belangrijke straten afsluiten voor autoverkeer en vindt dat Amsterdam als hoofdstad en economisch hart van Nederland ook gewoon per auto bereikbaar moet zijn. Voor de VVD is de auto niet te gast, maar gewoon een onderdeel van Amsterdam en onderdeel van de keuzevrijheid van de Amsterdammer.

Lees hier het volledige plan.