Ondertussen in West: Nachtbakker Overtoom aanwinst voor Amsterdam

Wat de VVD betreft moet het in Amsterdam mogelijk zijn om ook ’s nachts een vers gebakken croissant te kopen. Fractievoorzitter Marja Ruigrok: “Wij zijn een groot voorstander van keuzevrijheid in het ondernemerschap. ’s Nachts een broodje kopen moet kunnen, zeker als de overlast beperkt blijft. Ruimere openingstijden zijn goed voor de werkgelegenheid en bevorderen de veiligheid op straat.”

Ook de VVD-fractie in West is voorstander van verruiming van openingstijden:

Op AT5 en andere lokale media is er het nodige rumoer over het eventueel intrekken van de nachtvergunning voor bakkerij De Rond op de Overtoom. Al 40 jaar is deze bakker, die om 03.30 al de deuren opent, een favoriete tussenstop voor o.a. nachtbrakers, taxichauffeurs en Amsterdammers die uit de nachtdienst komen. De huidige vergunning is op 1 oktober verlopen.

Woordvoerder economie voor de VVD West Gertjan Neerhof: “Lokale media hebben van Stadsdeel West begrepen dat de bakker, die daarvan nog geen officieel bericht heeft ontvangen, geen nieuwe vergunning meer zou krijgen. Blijkbaar heeft 1 bewoner geklaagd over overlast. Deze bakker bakt ze al 40 jaar bruin en nog nooit is er een bewoner bij hem naar binnen gelopen om te klagen over overlast. De VVD ziet in Amsterdam juist graag veel minder regels en wil dat soepeler wordt omgegaan met openingstijden en vergunningen. Wij dringen er bij het Dagelijks Bestuur dan ook van harte op aan bakkerij De Rond weer een nieuwe nachtvergunning te verstrekken.”

De VVD pleit al geruime tijd samen met D66 voor flexibele winkeltijden in Amsterdam.