Ondertussen in Zuid: Boerenweteringgarage flinke stap dichterbij

Stadsdeel Zuid mag de Boerenweteringgarage voor 600 parkeerplekken gaan aanleggen. Dat heeft de Raad van State geoordeeld. Bestuurder Paul Slettenhaar: “Ik ben blij met de uitspraak van de Raad van State. Hiermee zijn we weer een stap dichterbij de parkeergarage in de Boerenwetering. Als de garage klaar is komt er meer ruimte voor parkeren, fietsers, voetgangers en groen in deze buurt.”

Met de extra plekken in de garage kunnen 300 plekken in de Frans Halsbuurt worden opgeheven, waardoor meer ruimte ontstaat voor bijvoorbeeld voetgangers en fietsers. Dat past in het beleid van voormalig wethouder Wiebes en huidig wethouder Pieter Litjens, om de auto meer onder de grond te krijgen waardoor op straat meer ruimte ontstaat.

Met de garage worden ook de parkeerproblemen in de Noord-Pijp aangepakt. Momenteel moeten veel bewoners elke avond bij thuiskomst lang zoeken naar een parkeerplek. Door de bouw van deze parkeergarage worden 300 parkeerplaatsen aan het totaal toegevoegd. hHierdoor zal de parkeerdruk verminderen.