I Host Amsterdam: ambassadeurs voor Amsterdam op straat

Amsterdam begint op initiatief van de VVD een pilot met ‘I Host Amsterdam’. VVD-raadslid Marianne Poot en fractievoorzitter Marja Ruigrok zijn blij dat het stadsbestuur hun voorstel voor vrijwillige ambassadeurs in de stad heeft omarmd. De vrijwilligers kunnen bijdragen aan een betere balans in de stad.

Marianne Poot: “‘I Host Amsterdam’ benadrukt Amsterdamse gastvrijheid en helpt de steeds groter wordende bezoekersstromen in goede banen te leiden. Daarnaast krijgen vrijwilligers de mogelijkheid om ervaring op te doen in de hospitality sector en zich te kwalificeren voor een baan in deze branche. Wij verwachten, gezien de groei van het toerisme, dat het aantal banen in de hospitality sector de komende jaren flink zal groeien.”

Samen met het bedrijfsleven komen in de stad vrijwillige ambassadeurs van Amsterdam die als gastheer- en vrouw verder zullen werken aan een open en gastvrije uitstraling van de stad. De ambassadeurs gaan bezoekers begeleiden en de toegenomen drukte in de stad in goede banen leiden. 

‘I Host Amsterdam’ borduurt voort op soortgelijke initiatieven in Toronto (Toronto Special Events Volunteer) en Den Haag (Ambassade van Den Haag) waar respectievelijk 1.500 en 340 mensen regelmatig ondersteuning bieden bij grootschalige evenementen en piekmomenten in de stad. Marja Ruigrok: “Ervaring leert dat er veel animo is voor projecten als ‘I Host Amsterdam’. Wij gaan er dan ook vanuit dat dit in Amsterdam niet anders zal zijn. De inzet van vrijwilligers om bezoekersstromen in goede banen te leiden zal ook bijdragen aan balans in de stad.” 

Lees hier het volledige voorstel.