Kunst van en voor Amsterdam

Cultureel ondernemerschap en balans in de stad staan voor de VVD centraal bij de behandeling van het Kunstenplan. VVD-woordvoerder Kunst Samira Bouchibti: “Wij zijn bijzonder blij met deze nieuwe, liberale basis voor de verdeling van kunstsubsidies in Amsterdam. De politiek wordt meer op afstand gezet en vanaf nu gaan ook Amsterdammers over kunst.”

De VVD diende voorstellen in om de zichtbaarheid van de kunstcollectie in het bezit van de stad Amsterdam te vergroten. “Commerciële bruikleen uit de gemeentelijke collectie vergroot de zichtbaarheid van kunst die anders grotendeels achter gesloten deuren stof vergaart en levert geld op. Ook een website waarop men alle werken uit de Collectie Amsterdam kan bewonderen draagt bij aan deze broodnodige ontsluiting“, aldus Bouchibti.

Tevens pleitte de VVD om culturele instellingen in te zetten om spreiding van drukte in de stad te bevorderen. Samira Bouchibti: “Musea zijn niet het alleenrecht van het Museumplein of de binnenstad. Daarom roepen wij de wethouder op om (inter)nationale topmusea te verleiden dependances op nieuwe spannende locaties in Amsterdam te openen. Ook zien wij graag dat musea in navolging van het Anne Frank Huis speciale avonden voor Amsterdammers gaan organiseren.”

Voor alle vier de VVD-voorstellen was een meerderheid in de raad.