'Life is short, your heels shouldn’t be'

Er is veel lef nodig om een eigen onderneming te beginnen. Daar ontbreekt het Juliette de Vries absoluut niet aan. Ongeveer 2 jaar geleden is zij begonnen met het verkopen van damesschoenen, in feite als ZZP’er. Uiteraard met hoge hakken. Het motto van haar bedrijf Feraggio is dan ook ‘life is short, your heels shouldn’t be’. Ondanks dat Juliette officieel pas kort bezig is, heeft zij het ontzettend druk. Momenteel staat zij op het punt de stap te maken van ZZP’er naar ZMP’er (zelfstandige met personeel).

Onlangs heeft de Amsterdamse VVD voorgesteld om een ZMP-loket te openen. Dit loket kan geopend worden binnen de kaders van het ondernemersplein en hier kunnen ZZP’ers en ZMP’ers met al hun vragen terecht. Juliette is enthousiast: “Ik zit met tal vragen over verzekeringen, personeel en belastingen. Eén centraal loket zou ontzettend handig zijn.”

Juliette ziet meer mogelijkheden voor het ZMP-loket. Het lijkt haar bijvoorbeeld interessant om via het loket ervaren ondernemers te koppelen aan startende ondernemers. “Ervaren ondernemers hebben kennis waar startende ondernemers veel aan kunnen hebben. Ik weet zeker dat zij het leuk vinden om startende ondernemers te helpen”, aldus Juliette.

De stijlvolle damesschoenen van Feraggio zijn momenteel alleen via internet te bestellen en worden binnenkort gebracht met Uber taxi’s. Op deze manier kan de chauffeur meerdere paren meenemen en kunnen de schoenen rustig thuis gepast worden. Deze manier van winkelen is volgens Juliette de toekomst. Toch liggen er ook plannen voor een pop-up store. “Met een aantal ondernemers zijn we bezig om een tijdelijke winkel te openen waar ook gezellig een glaasje champagne gedronken kan worden.”

VVD-fractievoorzitter Marja Ruigrok vindt het fantastisch dat ondernemers de kansen grijpen die freezones en mengformules bieden. Wat haar betreft krijgen ondernemers als Juliette alle ruimte om initiatieven te ontplooien: “Een lekker glaasje champagne tijdens het winkelen, wie zou daar nou niet blij van worden?”

Feraggio Juliette