Ondertussen in Zuid: Gratis vervoer in Buitenveldert en Zuidas

De VVD Amsterdam Zuid en stadsdeelbestuurder Paul Slettenhaar hebben na de opheffing van buslijn 62 samen met de Kroonenberg groep, bewoners en de Stadsregio Amsterdam de handen ineen geslagen. Vanaf donderdag 17 december gaat het gebeuren. Een gratis nieuwe buslijn in Buitenveldert en de Zuidas, in opdracht van de Kroonenberg groep, eigenaar van winkelcentrum Gelderlandplein. samen met stadsdeel Zuid en Stadsregio Amsterdam.

Een jaar geleden werd Buitenveldert geconfronteerd met het opheffen van lijn 62. Hierdoor verdween het fijnmazig openbaar vervoer in deze wijk. Reden voor bewoners, ondernemers en gemeente om aan de slag te gaan! Met VVD-stadsdeelbestuurder Paul Slettenhaar en Lesley Bamberger, eigenaar van de Kroonenberggroep. Het stadsdeel zorgde voor een projectleider en kreeg naast de genoemde partijen ook het GVB en de Stadsregio Amsterdam aan tafel.

Stadsdeelbestuurder Paul Slettenhaar: “Het is geweldig samen werken met commerciële en maatschappelijke partijen met verschillende belangen en tot dit resultaat te komen! Kroonenberg wilde een verbinding tussen de Zuidas en het winkelcentrum en bewoners van Buitenveldert aan fijnmazig vervoer. Het is gelukt om een unieke publiek-private samenwerking te realiseren. Iedereen heeft hier voordeel van!