Amsterdam verdient meer excellent onderwijs

Afgelopen week werden de scholen bekend gemaakt die het predicaat Excellent krijgen. In Amsterdam krijgen 5 scholen dit predicaat. Woordvoerder onderwijs Werner Toonk: “Wij vinden dat veel meer jonge Amsterdammer dan nu het geval is, recht hebben op excellent onderwijs. We gaan alles op alles zetten om ervoor te zorgen dat in 2020 in Amsterdam 1 op 4 scholen het predicaat ‘Excellent’ verdient.”

Een ‘excellente’ school onderscheidt zich van andere goede scholen door uit te blinken op een bepaald gebied, zoals innovatief onderwijsaanbod, een bijzondere manier van omgaan met verschillen tussen leerlingen of een inspirerende manier van lesgeven. Vier van de Amsterdamse scholen met het predicaat ‘Excellent’ behoren tot het speciaal onderwijs. Slechts één school, het St.-Ignatius wordt tot het reguliere onderwijs gerekend.

Wat de VVD betreft is er in Amsterdam ruimte voor veel meer scholen die het predicaat excellent krijgen, daarom willen de liberalen van de wethouder weten wat hiervoor nodig is.