VVD wil huurverhoging voor woningen gemeente

In veel gevallen zitten huurders van gemeentelijk vastgoed voor een lage huur in dure woningen. Daarom wil de Amsterdamse VVD dat Amsterdam een inkomensafhankelijke huurverhoging doorvoert. VVD-woordvoerder Vastgoed Rik Torn: “Door de kunstmatig lage huren betaalt de Amsterdammer in feite mee aan deze villa’s, dat kan niet de bedoeling zijn”.

De gemeente bezit meer dan honderd woningen. Hieronder bevinden zich kostbare panden die voor lage huren verhuurd worden. Eén van de huizen heeft zelfs een WOZ-waarde van ruim €2 miljoen en wordt verhuurd voor €220 per maand. Uit beantwoording van vragen van de VVD blijkt dat de gemeente het eens is met de VVD dat het onwenselijk is dat de woningen onder de marktwaarde verhuurd worden. Wat de Amsterdamse liberalen betreft worden alle middelen –waaronder een inkomensafhankelijke huurverhoging- ingezet om de huur te verhogen.

“Amsterdam moet geen pandjesbaas willen zijn. Daarom willen wij dat de woningen zo snel mogelijk worden verkocht. In de tussentijd moet de huur echt omhoog. Dit kan zo niet langer”, aldus Rik Torn.

Klik hier voor de schriftelijke vragen.