Neerlands bekendste lotenverkoper enthousiast over freezone

Er wacht een spannende tijd voor alle ondernemers aan het Osdorpplein. Op initiatief van de VVD gaat er namelijk binnenkort een freezone van start. Dit betekent dat horeca en winkeliers meer ruimte krijgen. Ondernemers John en Wim van Cigo zijn enthousiast: “Dit biedt kansen voor ons én voor het hele winkelgebied”.

De Cigo van John en Wim geniet sinds een aantal jaar nationale bekendheid. Het winnende lot voor de staatsloterij is hier namelijk verkocht. De tabaks- en gemaksformule van de heren wordt daarom ook wel de ‘grote prijzen specialist’ genoemd. Het is overigens een feestelijk jaar voor de ondernemers uit Nieuw West want hun zaak bestaat 10 jaar. Dat moet gevierd worden.

Wim: “Ons jubileum gaan we uitgebreid vieren. We willen verschillende activiteiten voor de deur organiseren. Fantastisch dat dit dankzij de freezone gewoon mogelijk is”. De lotenverkopers verwachten dat de freezone een impuls zal geven aan het hele Osdorpplein: “Het gaat hier ongetwijfeld levendiger worden, waardoor de leegstand zal afnemen. Dat is goed voor iedereen.”

De freezones komen er op initiatief van VVD fractievoorzitter Marja Ruigrok. Eerder werden de Jan Evertsenstraat en de Rijnstraat aangewezen als locaties voor de proef.