Op initiatief VVD 126.000 uur taakgestraften in Amsterdam aan het werk

De VVD is blij met de samenwerkingsafspraak tussen Reclassering Nederland en de gemeente Amsterdam om dit jaar 126.000 uur aan werkstraffen op straat te laten uitvoeren. De afspraken vloeien voort uit een initiatiefvoorstel van de VVD. Tegelijkertijd wil de partij nu een betere begeleiding van werkloze werkgestraften naar werk na afloop van hun straf.

VD-woordvoerder Veiligheid Dilan Yeşilgöz-Zegerius: “Voor de VVD is het belangrijk dat veroordeelde daders iets terug doen voor de gedupeerde samenleving. Goed dat reclassering en gemeente de handen ineen hebben geslagen om ervoor te zorgen dat Amsterdammers daadwerkelijk kunnen zien dat werkstraffen worden uitgevoerd ten bate van de publieke ruimte.”

Tegelijkertijd wil de partij nu een betere begeleiding van werkloze werkgestraften naar werk na afloop van hun straf. VVD-woordvoerder Werk Marianne Poot: “Reclassering Nederland geeft zelf aan dat een zinvolle dagbesteding helpt ter voorkoming van recidive. Door mensen na afloop van hun straf naar werk te begeleiden slaan we twee vliegen in één klap. Ik vraag het college hier werk van te gaan maken.”