Geef om je stad, door te geven!

Als het aan de VVD ligt, komen er meer mogelijkheden voor bewoners om een donatie te doen of geld na te laten aan de gemeente Amsterdam. VVD-fractievoorzitter Marja Ruigrok: “Als je als Amsterdammer iets wilt geven of nalaten aan de stad, dan kom je in een doolhof van onduidelijkheid terecht. Dat kan en moet beter. Iedereen die van Amsterdam houdt, moet de mogelijkheid krijgen om de stad nog mooier te maken. Denk bijvoorbeeld aan het sponsoren van een boom, bankje of fontein.”

Reeds in 2010 diende de VVD een initiatiefvoorstel in om doneren aan de stad makkelijker te maken. Daar kwam toen het Fonds voor Oost uit voort. Toch ziet Ruigrok veel ruimte voor verbetering: “Er is veel animo bij Amsterdammers om via giften bij te dragen aan de verfraaiing van hun stad toch is het momenteel totaal onduidelijk waar iemand terecht kan met zijn of haar donatie. Amsterdam laat zo mooie kansen liggen om de stad samen met bewoners beter en mooier  te maken. De gemeente, maar ook professionals zoals notarissen kunnen helpen om het bewustzijn over donaties aan de stad te vergroten.”

Wat Ruigrok betreft komt er een website komen waar mensen direct kunnen doneren en krijgen bestemmingen die extra financiële steun nodig hebben bijzondere aandacht in een publiciteitscampagne.

De VVD roept het Amsterdamse stadsbestuur door middel van een initiatiefvoorstel op om te onderzoeken wat er mogelijk is op dit gebied en een voorstel ter verbetering voor te leggen aan de gemeenteraad.