Op aandringen VVD verbod rooftassen in heel Amsterdam

Op verzoek van de VVD worden rooftassen binnenkort in heel Amsterdam verboden. VVD-woordvoerder Veiligheid Dilan Yeşilgöz-Zegerius: “Het is fantastisch dat het rooftassenverbod nu voor heel Amsterdam geldt! De VVD vecht al jaren tegen deze hardnekkige en moeilijk te bestrijden vorm van winkeldiefstal. De uitbreiding van het verbod is weer een stap voorwaarts in de strijd tegen deze roversterreur.”

De rooftas is een tas die aan de binnenzijde is bekleed met aluminiumfolie waardoor het alarmsysteem in winkels niet afgaat. Tot voor kort waren deze tassen -met als enig doel het vergemakkelijken van diefstal- alleen maar verboden in de buurt van winkels.

“Winkeldiefstal kost de ondernemer en dus ook  de Amsterdammer handenvol met geld. De uitbreiding van het rooftassenverbod is goed nieuws voor de middenstand die het al lastig genoeg heeft”, aldus fractievoorzitter Marja Ruigrok.

De burgemeester gaat na aandringen van de VVD de tekst in de APV veranderen, zodat rooftassen niet alleen in de nabijheid van winkels, maar overal in Amsterdam verboden worden.