VVD wil ‘College Zorghotel’ in de stad

De VVD wil dat Amsterdam meer ruimte gaat bieden aan innovatieve zorgprojecten met leer- en stageplekken. In navolging van horeca-ondernemingen zoals het College Hotel, waar een deel van het personeel nog in opleiding is, moet er ook een ‘College Zorghotel’ komen. VVD woordvoerder Werk Marianne Poot: “Mbo’ers in de zorg komen vaak moeilijk aan een stage, terwijl de vraag naar arbeidskrachten in deze sector alleen maar toe zal nemen. Door zorgonderwijs onder te brengen bij commerciële ondernemingen kunnen studenten na een traineeship doorstromen naar de reguliere arbeidsmarkt.”

De gemeente kan hierin een belangrijke rol spelen. VVD woordvoerder Zorg Samira Bouchibti: “Een zorghotel is een logische verbinding tussen de gemeente, ROC’s en particuliere bedrijven. Momenteel telt Amsterdam heeft er slechts één, wat opmerkelijk is gezien de hoeveelheid ziekenhuizen en het aantal senioren in de stad. Wat de VVD betreft gaat de gemeente zo snel mogelijk in gesprek met private partijen om te kijken wat de mogelijkheden zijn van een zorghotel in combinatie met een opleidingsplek voor jongeren.”

De VVD roept het Amsterdamse stadsbestuur door middel van een initiatiefvoorstel op om te onderzoeken wat er mogelijk is op dit gebied en een voorstel ter verbetering voor te leggen aan de gemeenteraad.