VVD wil krachtige interventie probleembuurten

De VVD wil krachtige interventie in buurten waar de veiligheid en leefbaarheid in het gedrang komen door groepen jongeren. VVD-woordvoerder Veiligheid Dilan Yeşilgöz-Zegerius: “In Amsterdam zijn er buurten die worden geterroriseerd door jongerenbendes. Wanneer de instrumenten die we hebben tekort schieten om dit tuig aan te pakken, moeten we zoeken naar een oplossing. Wij denken hierbij aan een tijdelijke, stevige oplossing in de vorm van een ambtelijke breekijzer met mandaat en doorzettingsmacht, dat ervoor kan zorgen dat binnen maximaal een paar maanden een doorbraak geforceerd wordt.”

Wat de VVD betreft is deze interventie altijd tijdelijk. “Zodra de rust in de buurt weer is teruggekeerd is zijn of haar taak daar ook weer klaar. Dit is een uitzonderlijke maatregel die alleen bij uitzonderlijke situaties dient te worden gebruikt”, aldus Yeşilgöz-Zegerius.

De VVD diende bij de behandeling van de uitgangspunten voor de Amsterdamse begroting een voorstel in dat pleit voor een proef met Stedelijke Probleemoplossers.