Ondertussen in Zuid: D66 keert zich tegen ruim parkeerbeleid Buitenveldert

Op voorstel van D66 komt er, tegen de zin van de VVD, een einde aan de derde parkeervergunning in Buitenveldert. Dit voornemen gaat in tegen een advies van het Dagelijks Bestuur van D66, VVD en PvdA in stadsdeel Zuid om de vergunning juist te laten bestaan.

VVD-raadslid Rik Torn: “Er is geen enkele reden om de derde parkeervergunning in Buitenveldert te schrappen. D66 laat zich altijd voorstaan op het maken van lokale afwegingen maar zet nu zelf een streep door een lokale parkeervoorziening in Buitenveldert!”

VVD en PvdA in stadsdeel Zuid zijn ook verbaasd over de actie van D66-raadslid Jan-Bert Vroege. VVD-commissielid Daan Wijnants: “Op basis van onze lokale informatie weten we dat Amsterdammers in Buitenveldert hechten aan de mogelijkheid voor een derde vergunning. Bovendien is deze vergunning ingevoerd in ruil voor het betaald parkeren. Amsterdammers mogen erop vertrouwen dat dat zo blijft en de stad afspraken nakomt. Als de gemeenteraad, dankzij D66, op deze manier ingrijpt in lokale afwegingen zegt dat genoeg over de verhoudingen binnen het Amsterdamse bestuurlijk stelsel.”