VVD blij met Amsterdams anti-verloederingsoffensief

Woensdag 23 november jl. kondigde het Amsterdamse stadsbestuur een offensief tegen smerigheid aan. VVD woordvoerder Openbare Ruimte Rik Torn: “Amsterdam is te mooi om te laten verloederen. We zijn dan ook blij dat de stad de strijd aangaat met afval en zwerfvuil. De VVD pleit al jaren voor stevige aanpak van dit steeds groter wordende probleem. Daarom is het goed te zien dat onze voorstellen zoals meer vuilnisbakken, meer en intensievere schoonmaak, zichtbare handhaving en graffitiverwijdering zijn overgenomen.”

Naast verdere maatregelen, onder andere aanpak ‘hotspots’, samenwerking met (fastfood)ondernemers en innovatieve manieren om te bepalen waar de meeste troep ligt, kondigt het stadsbestuur aan dat bij tien van de grootste evenementen de stad binnen een dag weer schoon moet zijn. “De VVD heeft bij de vorige begroting ervoor gezorgd dat tijdens piekmomenten extra schoonmakers worden ingezet zodat de stad er bijvoorbeeld ook na Koningsdag er weer piekfijn bijligt”, aldus Torn.

Bovenop de vandaag aangekondigde maatregelen wordt op voorstel van de VVD vanaf 2017 jaarlijks € 1 miljoen extra uitgetrokken om de overlast door zwerfvuil, verkeerd aangeboden afval en fietswrakken steviger aan te pakken. De verdere uitwerking van dit voorstel wordt binnenkort verwacht.