VVD’ers gekozen tot beste raadslid en wethouder Amsterdam

VVD’ers Marja Ruigrok en Eric van der Burg zijn volgens AT5’s ‘Macht in de Stopera’ beste raadslid en wethouder van Amsterdam. Marja Ruigrok: ‘Deze had ik niet aan zien komen. Ontzettend blij dat mijn inzet voor Amsterdam niet onopgemerkt is gebleven.”

Benaderbare bestuurder

"Een benaderbare bestuurder met een tomeloze inzet en liefde voor de Amsterdammer", zo oordeelde de jury over Eric. Ook de politieke vaardigheden van Van der Burg kwamen ter sprake: “Een bruggenbouwer met een goede dossierkennis. Maar ook een koopman, die het politieke spel zo goed beheerst dat hij zijn punten gerealiseerd krijgt." Kijk hier terug hoe Eric zijn prijs in ontvangst neemt.

Geboren netwerker

Volgens de jury was Marja iemand die van netwerken houdt: “Ik ben er graag bij, je ontmoet de mensen en je hoort vaak wat er speelt. Je doet er ideeën op”, aldus Ruigrok. In het panel kon Marja rekenen op steun van de ondernemers. Bekijk hier hoe Marja wordt verreast door het team van 'Macht in de Stopera'.

Eric is als wethouder verantwoordelijk voor de portefeuilles Zorg en Welzijn, Sport & Recreatie, Ruimtelijke Ordening, Grondzaken (inclusief erfpacht) en stadsdeel Zuid.

Marja is fractievoorzitter van de Amsterdamse VVD en voert inde gemeenteraad het woord over Algemene Zaken, Communicatie, Project 2012, Dienstverlening, Bestuurlijk Stelsel, Raadsaangelegenheden, Economische Zaken, Zeehaven en Luchthaven