1 maart: Van de Zuidas naar het Binnenhof - Waarom zou je?

Een biertje, bitterbal en nieuwe blik op de stap van de Zuidas naar het Binnenhof. Klinkt dat interessant? Op 1 maart zijn Tweede Kamer-kandidaten Jeroen van Wijngaarden en Jan Middendorp in de Nieuwe Poort om met een select gezelschap te spreken over de overstap van het bedrijfsleven naar de politiek, en de continue invloed van het een op het ander.

Volgens Jan en Jeroen is de relatie tussen bedrijfsleven en politiek ├ęssentieel, juist in de komende jaren. Bijvoorbeeld voor het debat over de rol van Nederland in Europa na de Brexit, de invloed daarvan op het Nederlandse vestigingsklimaat, en de veranderende arbeidsmarkt. 

Jan Middendorp is bankier en werkte eerder bij ABN Amro en Rothschild. Na zeven jaar in India en Londen is hij nu terug in Nederland en aspirant-kamerlid voor de VVD op plaats 34. 

Jeroen van Wijngaarden nam de stap bijna 3 jaar geleden toen hij van PWC de overstap maakte naar de Tweede Kamer, waar hij zich onder andere inzet voor de rechten van ongehuwde vaders. Hij is op 15 maart opnieuw verkiesbaar voor de VVD.