Ondertussen in Noord: herinrichting Klaprozenweg

Amsterdam Noord bruist. Om dit dynamische stuk van de stad bereikbaar, groen en veilig te houden, wordt de de Klaprozenweg opnieuw ingericht. Er komt een vrije busbaan in het midden van de weg, met een prachtige bomenrij. Over het Zijkanaal I komt een nieuwe brug voor autoverkeer én een nieuwe brug voor fietsers en voetgangers.

De nieuwe Klaprozenweg is in 2017 klaar. De twee nieuwe bruggen kosten meer tijd: deze zijn eind 2018 gereed. Tot die tijd is de Klaprozenbrug gesloten voor langzaam verkeer. Er is een omleidingsroute voor (brom)fietsers - kost 3 minuten extra - en voetgangers kunnen met de bus de brug over.

Hoewel op meerdere plekken aangegeven wordt dat het verboden is te voet of met de fiets de brug over te steken blijkt in de dagelijkse praktijk dat toch een aantal fietsers en voetgangers de afzettingen en de verkeersregels negeren en over de brug gaan. Hierdoor ontstaan verkeersonveilige situaties.

De Bestuurscommissie heeft onderzoek laten doen naar mogelijke alternatieven. In dit rapport van Het Verkeersplein wordt geconcludeerd dat de omleidingsroute de beste oplossing is voor deze tijdelijke situatie. De VVD staat achter deze conclusies.