Amsterdamse leraren gaan elkaar helpen

Op initiatief van de VVD, D66 en SP gaan sterke docenten hun ervaring inzetten om de onderwijskwaliteit van scholen met achterblijvende prestaties te verbeteren. Woordvoerder Onderwijs Werner Toonk is blij dat er positief is gereageerd op het voorstel om een lerarenbrigade op te richten: “Deze brigade gaat ervoor zorgen dat kinderen die dit het hardst nodig hebben beter onderwijs krijgen.”

De lerarenbrigade is ontstaan als idee van de Nationale Denktank en bestaat uit bekwame leraren die ervoor kiezen om twee jaar lang les te geven op een zwakkere school. Deze groep docenten heeft volgens Toonk de kennis en kunde en bovenal een sterke motivatie om zich in te zetten voor beter onderwijs. Toonk: “Het verbeteren van onderwijskwaliteit is iets dat plaatsvindt voor de klas. Het moet vanuit leraren zelf komen. Dit is precies wat de lerarenbrigade gaat doen.”

Vandaag reageerde zowel de gemeenteraad als het stadsbestuur positief op het voorstel van D66, VVD en SP. “Dat is mooi, want wat ons betreft komt de lerarenbrigade zo snel mogelijk in actie”, aldus Toonk.

Lees hier het initiatiefvoorstel.