Grote behoefte aan camerahandhaving parkeerplaats Riekerweg

Bewoners rondom het parkeerterrein bij de Riekerweg in Nieuw-West vragen er al lang om: camerahandhaving. De buurt heeft namelijk al jaren last van hangjongeren, vernielingen en diefstal. VVD raadslid Dilan Yeşilgöz-Zegerius vindt het opmerkelijk dat stadsdeel Nieuw-West nog geen camera’s heeft opgehangen: “Het is betreurenswaardig dat er nog niet geluisterd lijkt te worden naar de bewoners.”

Vanmiddag sprak Yeşilgöz-Zegerius met de Bewonersgroep Parkeerplaats Riekerweg Veilig: “Hun verhalen zijn zorgwekkend. Vandalen en dieven maken hier ongestoord gebruik van het gebrek aan handhaving. Je schrikt echt als je hoort wat dit doet met de leefbaarheid van de omgeving.”

In plaats van camerahandhaving wil stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud eerst andere maatregelen nemen, zoals snoeien en het ophangen van extra verlichting. Yeşilgöz-Zegerius: “Het is maar zeer de vraag of dit gaat helpen. Zeker op een afgelegen plek als de Riekerweg.”

De VVD hoopt dat de stadsdeelvoorzitter snel de juiste maatregelen neemt. “Camerahandhaving kan uitermate effectief zijn. Bovendien gaat er een preventieve werking vanuit,” aldus Yeşilgöz-Zegerius.