VVD wil opheldering over broodroof door ‘spooktaxi’s’

De VVD heeft opheldering gevraagd over signalen dat op grote schaal rondom taxistandplaatsen klanten worden geronseld door taxi’s die daar geen vergunning voor hebben. Dit, terwijl hun collega’s mét vergunning op de standplaats staan te wachten. Oneerlijke concurrentie, vindt taxiwoordvoerder Cees Eenhoorn.

Toegestane taxiorganisaties (TTO’s) waaronder de TCA hebben sinds een paar weken veel last van taxichauffeurs die niet zijn aangesloten bij TTO’s maar wel rondhangen bij standplaatsen en daar klanten ronselen. Eenhoorn: “Dit is tegen de regels en bovendien een fraai staaltje oneerlijke concurrentie. Om daar te mogen staan moeten taxichauffers immers aan strenge regels voldoen.”

Chauffeurs die niet zijn aangesloten bij een TTO mogen weliswaar een daklicht voeren, maar het oppikken van klanten op straat is illegaal en duidt op broodroof. “Hier moet hard tegen worden opgetreden," aldus Eenhoorn.

Het stadsbestuur heeft eerder aangegeven niet te veronderstellen dat dit fenomeen aan de orde van de dag is. Volgens Eenhoorn staat dit haaks op de vele meldingen die alleen TCA al heeft verstuurd naar de gemeente: “Deze tegenstrijdige geluiden vragen om opheldering.”