Ruim baan voor taxichauffeurs!

Als het aan de VVD ligt krijgen Amsterdamse taxichauffeurs meer ondernemersvrijheid. Veel taxichauffeurs zijn op zowel de belmarkt als op de opstapmarkt actief. Zij mogen alleen niet in beide hoedanigheden gebruik maken van de tram- en busbanen. Taxi-woordvoerder Cees Eenhoorn vindt dit een onnodige beperking van hun ondernemersvrijheid: “Hier zijn niet alleen taxichauffeurs maar ook consumenten de dupe van.”

Volgens Eenhoorn, zelf in het bezit van een taxivergunning, zien veel ervaren Amsterdamse taxichauffeurs zich door deze onnodige regel gedwongen hun taxiorganisatie de rug toe te keren. Eenhoorn: “Een slechte zaak. Wat ons betreft komt er daarom zo snel mogelijk een uniforme tram- en busbaanbaanontheffing.”

De VVD diende daarom een voorstel in dat pleit voor trambaanvergunning waarbij iedereen die over de juiste papieren beschikt op de taxi- en busbaan mag rijden. “Hiermee creëert de gemeente een duidelijke en toekomstbestendige situatie, voor zowel de taxichauffeur als de consument”, aldus Eenhoorn.