VVD: ‘Waak voor misleiding bij taxihandhaving’

Naar aanleiding van verontrustende berichten in de media over misleiding bij taxihandhaving bij taxidienst Uber hebben VVD en GroenLinks vragen gesteld aan het stadsbestuur. VVD-raadslid en taxiwoordvoerder Cees Eenhoorn: “Wij willen dat het stadsbestuur waakzaam is voor geavanceerde technieken die helpen om handhaving te omzeilen.”

Volgens de The New York Times is er technologie beschikbaar die het mogelijk maakt om de creditcardgegevens van taxicontroleurs te herkennen. Dit zorgt ervoor dat controleurs een namaakapp voorgeschoteld krijgen. Hiermee kunnen zij geen taxirit boeken. Cees Eenhoorn: “Met deze misleiding is handhaving en controle onmogelijk.” De signalen dat deze praktijken ook in Amsterdam voorkomen zijn zorgwekkend en verdienen wat de VVD betreft grondig onderzoek.

“Wij willen weten of de gemeente aanwijzingen heeft dat deze vorm van misleiding en omzeiling ook in Amsterdam voorkomt. Ook willen wij dat het stadsbestuur duidelijk maakt dat er voor dergelijke praktijken geen plaats is in Amsterdam,” aldus Eenhoorn.