Nieuwe duoraadsleden: Hala Naoum Néhmé en Rob de Bruin

De VVD-fractie heeft versterking gekregen met de komst van twee nieuwe duoraadsleden. Hala Naoum Néhmé en Rob de Bruin stellen zich ieder in antwoord op drie vragen voor.

Hala Naoum Néhmé 

Wie ben je?
Mijn naam is Hala Naoum Nehme. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als senior econoom bij het ministerie van Financiën. In 2005 ben ik in onze mooie hoofdstad komen studeren en ben sindsdien zeer gehecht geraakt aan de liberale, creatieve en eigenzinnige sfeer die Amsterdam zo'n unieke stad maakt.

Waarom de VVD Amsterdam?
Als liberaal in hart en nieren heeft de vrijheidsopvatting van de VVD mij altijd aangesproken. En dat is vrijheid in verantwoordelijkheid. Tegelijkertijd ben ik al heel lang gefascineerd door dilemma's die door allerlei scherpe kanten van vrijheid kunnen ontstaan. Ik denk hierbij met name aan vrouwen die in de prostitutie worden gedwongen terwijl zij uit angst voor hun pooiers de buitenwereld ervan proberen te overtuigen dat zij uit vrije wil achter het raam staan.

Waar wil je je als duoraadslid voor inzetten?
Ik wil me graag inzetten voor goede en betaalbare woningen voor jongeren en young professionals die aan het begin staan van hun loopbaan en Amsterdam te waanzinnig en bijzonder vinden om te verruilen voor een andere stad.

Rob de Bruin

Wie ben je?
Rob de Bruin, 46 jaar, samenwonend in Amsterdam Oost, ik werk bij proQure als strategisch inkoper op het gebied van personeel voor een aantal grote bedrijven in Nederland. Van 2004-2014 ben ik betrokken geweest bij de deelraad in Oost in diverse functies (van fractie denktank tot fractievoorzitter) en nu pak ik de politieke draad weer op als duoraadslid in de Gemeenteraad.

Waarom de VVD Amsterdam? 
Ik ben liberaal in hart en nieren, individuele vrijheid is voor mij het grootste goed dat er bestaat, ìnclusief de bijbehorende verantwoordelijkheden. De VVD en de VVD Amsterdam in het bijzonder is voor mij dé partij die dit ook nastreeft. Met de VVD Amsterdam heeft Amsterdam de liberale partij die ze verdiend en dat ik daar een steentje aan mag bijdragen vervult mij met trots.

Waar wil je je als duoraadslid voor inzetten? 
Ik ga als duoraadslid aan de slag in de commissie Financiën en dan met name op de deelgebieden Inkoop, P&O en Water. Ik ga mijn kennis op deze gebieden inzetten voor een nog beter en financieel gezond Amsterdam.