VVD: Voorkom klemrijdende vrachtwagens met hoogtebegrenzers

Onlangs was het weer raak: een vrachtwagen reed zich klem onder een spoorviaduct naast het centraal station. Woordvoerder verkeer Rik Torn: “Door de schade aan het viaduct moesten de treinen omrijden en ontstond er veel vertraging op het spoor. De gemeente moet als wegbeheerder meer doen om zulke ongelukken te voorkomen.”

Het was niet de eerste keer dat een vrachtwagen zich vastreed onder dit viaduct. Ook bij andere spoorviaducten zijn soortgelijke ongelukken gebeurd. Dit is onnodig, want zulke ongelukken zouden gemakkelijk te voorkomen moeten zijn. Torn: “Te vaak rijden vrachtwagens zich klem onder een (spoor)viaduct, daarom hebben wij het stadsbestuur gevraagd om snel extra maatregelen te nemen. Met preventieve maatregelen zoals het aanbrengen van waarschuwingsborden en hoogtebegrenzers bij het viaduct gaan wij ervan uit dat deze ongelukken snel tot het verleden behoren.”

De VVD wil ook weten of de gemeente op dit moment wel hard genoeg optreedt. Torn: “De schade die klemgereden vrachtwagens aanrichten aan viaducten en het spoornetwerk kan flink in de papieren lopen. Wij willen daarom dat de gemeente de bedrijven of organisaties van klemgereden vrachtwagens actief beboet.”

Lees in de bijlage de schriftelijke vragen die de VVD aan het stadsbestuur stelde.