Eric van der Burg voorgedragen als lijsttrekker VVD Amsterdam

Het bestuur van de VVD Amsterdam heeft Eric van der Burg voorgedragen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart 2018. Het bestuur is verheugd dat Eric bereid is om voor de derde maal bij de verkiezingen de VVD-lijst in Amsterdam aan te voeren.

Voorzitter VVD Amsterdam Marijn Ornstein: ‘Amsterdam groeit, bloeit en bruist. Het gaat goed met onze stad. Tegelijkertijd zien we dat er ook zorgen zijn. Zorgen over onze vrijheid en veiligheid, mede door aanhoudende internationale dreiging van terrorisme en toenemende intolerantie. Zorgen omdat niet iedereen profiteert van de ontwikkeling. Bijvoorbeeld door de krapte op de woningmarkt. Of doordat de grote aantrekkingskracht van Amsterdam zorgt voor te grote druk en overlast in sommige buurten. 

‘Het in balans verder laten groeien en bloeien van onze mooie stad is de uitdaging voor de komende bestuursperiode. Dat vraagt om bestuurlijke en politieke ervaring. Eric heeft de afgelopen zeven jaar bewezen die te hebben. Hij is enorm gemotiveerd om van onze stad een nog mooiere stad voor iedereen te maken dan het al is.’

Eric van der Burg is sinds 2010 wethouder van de gemeente Amsterdam. Van 2001 tot 2010 was hij lid van de gemeenteraad waarvan sinds 2004 als fractievoorzitter. Van 1992 tot 1997 was hij stadsdeelwethouder in Zuidoost. Eric was ook in 2010 en 2014 lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen. 

Op donderdag 11 mei besluiten de Amsterdamse VVD-leden over de benoeming van de lijsttrekker.