VVD positief over verdere investeringen in groeiend Amsterdam

Amsterdam trekt de komende jaren veel extra geld uit voor onder meer het bestrijden van drukte in de stad, handhaving en lastenverlaging. VVD-fractievoorzitter Marja Ruigrok: “Amsterdam groeit en bloeit en daardoor komt er veel geld binnen. Tegelijk zijn er ook veel nieuwe uitdagingen. Ik ben blij dat het college de portemonnee trekt voor extra handhaving en ook ruimte vindt om de lasten van Amsterdammers verder te verlagen. Toch moet er wat de VVD betreft nog meer worden gedaan om Amsterdammers grip op hun woonomgeving te laten houden.”

VVD-woordvoerder Financiën Rik Torn is eveneens positief: “De lasten van Amsterdammers worden met €7 miljoen in totaal verlaagd. Dat is goed nieuws. Tegelijkertijd weet de stad de financiën beter op orde te krijgen maar is er nog veel werk te verzetten.”

De Voorjaarsnota bevat de beleidskeuzes van het Amsterdamse stadsbestuur voor de komende jaren. Zo wordt er in totaal ruim €31 miljoen uitgetrokken voor het beter beheersbaar maken van de drukte in de stad en ter voorbereiding van de Sprong over het IJ naar stadsdeel Noord. Op korte termijn worden twee extra ponten aangeschaft. Ook komt er meer geld beschikbaar voor handhaving, zowel op straat als voor bijvoorbeeld illegale vakantieverhuur.