VVD: Taxiorganisaties moeten hard optreden bij wangedrag chauffeurs

De VVD wil van het stadsbestuur weten of Toegestane Taxiorganisaties (TTO's) wel hard genoeg optreden als hun chauffeurs over de schreef gaan. Aanleiding vormt een ruzie tussen taxichauffeurs op De Ruijterkade waarbij twee chauffeurs een mes zouden hebben getrokken. VVD taxiwoordvoerder Cees Eenhoorn: “Messentrekkende taxichauffeurs horen niet achter het stuur thuis. Taxiorganisaties moeten hard optreden tegen dit soort misstanden. Als zij dit nalaten moet de gemeente op haar beurt deze TTO's aanpakken.”

Eenhoorn benadrukt dat dergelijke incidenten een schande zijn voor de Amsterdamse taxibranche en voor de stad in het algemeen: “Een taxirit vormt voor veel (buitenlandse) bezoekers de eerste en laatste indruk van Amsterdam en is daarmee een belangrijk visitekaartje van de stad. Misstanden in de Amsterdamse taxibranche zijn een smet op het (internationale) aanzien van deze stad. De gemeente moet daarom toezien dat TTO’s passende sancties opleggen aan chauffeurs die zich misdragen.”

Eenhoorn vraagt het stadsbestuur om met cijfers inzichtelijk te maken hoe vaak dit soort incidenten voorkomen en of taxiorganisaties in deze gevallen hun chauffeurs daadwerkelijk straffen. “Als hieruit blijkt dat chauffeurs die zich misdragen onvoldoende worden gestraft door hun TTO moet de gemeente deze taxiorganisaties gaan aanpakken,” aldus Eenhoorn.