VVD wil dat stadsbestuur in gesprek gaat met Bostheater over spreiding van drukte in de stad

De VVD wil van het college weten of een ontwikkeling van het Amsterdamse Bos en het Bostheater kan bijdragen aan de spreiding van de drukte. “Als het stadsbestuur denkt dat een revitalisering van het Bostheater en de omgeving zorgt voor balans in de stad, dan is het zinvol dat het college met hen hierover in gesprek gaat,” zeggen VVD-raadsleden Tjakko Dijk en Samira Bouchibti in schriftelijke vragen met D66 en PvdA aan het stadsbestuur.

Het Bostheater heeft de ambities om uit te groeien tot een culturele trekpleister voor Amsterdammers en bezoekers uit de regio en het buitenland. Bouchibti: “Met het groeiplan om een cultuureiland rondom het Bostheater aan te leggen krijgt Amsterdam een echt cultureel icoon aan de rand van de stad.” Volgens het advies van de Kunstraad kan het Bostheater hiermee cultuurliefhebbers uit het drukbezochte centrum richting het bos trekken. Ook kan het Amsterdamse Bos een overloop functie hebben voor drukke parken, zoals het Vondelpark.

 

De VVD wil weten of ruimtelijke procedures het Bostheater in de weg zitten om verder te groeien. “Daarom is het zinvol dat de gemeente in gesprek gaat met het Bostheater. Bijvoorbeeld over een goede busverbinding of een snelwerkende internetverbinding,” aldus Dijk.