Woonagenda: dankzij VVD meer aandacht voor betaalbare koopwoningen

De komende jaren moet er wat VVD-raadslid Tjakko Dijk betreft veel meer aandacht komen voor woningen voor mensen met een middeninkomen, zowel koopwoningen als huurwoningen. “Het vinden van een huurwoning voor starters met een middeninkomen is lastig. Het aanbod in deze categorie moet daarom omhoog. De volgende stap in de wooncarrière van veel Amsterdammers is het kopen van een woning. Daarom is het van groot belang om ook voldoende koopwoningen met een koopprijs tot €250.000 te bouwen. Daar gaat Amsterdam de komende jaren mee aan de slag”, aldus Dijk.

In de Woonagenda is een visie opgenomen op de woningvoorraad van Amsterdam in 2025. De VVD is niet blij met het plan om 40% sociale huur te bouwen in nieuwbouwprojecten. Tegelijkertijd wordt er 40% bijgebouwd in het middensegment en dat is winst volgens de liberalen. 20% van de nieuw te bouwen koopwoningen komt in het dure segment.

Tjakko Dijk: “De komende jaren moet Amsterdam gaan werken aan voldoende woningen voor het Amsterdam van de toekomst. Deze Woonagenda biedt een begin als het gaat om het toevoegen van meer woningen in het middensegment. Maar wat de VVD betreft moet er de komende jaren nog veel meer worden gebouwd om talenten naar Amsterdam te trekken en gezinnen te behouden.”