Vacature: Bestuurslid Ledenwerving en -Behoud

Het bestuur van de VVD Amsterdam is op zoek naar een enthousiast bestuurslid ledenwerving en -behoud. Dit ter vervulling van de vacature die is ontstaan doordat het huidige bestuurslid ledenwerving en –ledenbehoud heeft besloten terug te treden.

Het bestuur van de VVD Amsterdam is op zoek naar een enthousiast bestuurslid ledenwerving en -behoud. Dit ter vervulling van de vacature die is ontstaan doordat het huidige bestuurslid ledenwerving en –ledenbehoud heeft besloten terug te treden.

 

Achtergrond

Leden vormen de basis van de VVD Amsterdam. Het bestuurslid ledenwerving en -behoud speelt daarbij een essentiële rol. Het bestuurslid ledenwerving en -behoud is verantwoordelijk voor:

  • Activiteiten gericht op het betrekken van (bestaande en nieuwe) leden bij de VVD Amsterdam, waaronder diverse bijeenkomsten zoals de barbecue en de nieuwjaarsborrel, met aandacht voor de verschillende geledingen en diversiteit binnen de partij.
  • Coördinatie van alle inspanningen gericht op het behouden van leden en terughalen van voormalige leden.
  • Initiatieven gericht op de groei van het ledenbestand en het verwelkomen van nieuwe leden.  
  • Vormgeven aan de koerswijziging van de VVD naar netwerkpartij.

Het bestuurslid wordt hierbij ondersteund door de ledencommissie en de commissie Ledenwerving. Het aansturen van deze commissies is een van de taken van het bestuurslid.

Als lid van het bestuur van VVD Amsterdam zorgt het bestuurslid voor samenhang en afstemming met de andere portefeuilles en gremia binnen de VVD zoals politieke vertegenwoordigers en het landelijk bestuur en secretariaat. Het bestuurslid moet daarom goed in staat zijn om in bestuurlijke context samen te werken.

De omvorming van de VVD naar een netwerkpartij en de aankomende Gemeenteraadsverkiezingen bieden nieuwe mogelijkheden voor ledenwerving en behoud. Het is aan dit bestuurslid om deze mogelijkheden optimaal te benutten.

 

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar iemand:

met relevante ervaring en een heldere visie op de beschreven verantwoordelijkheden;

die gemotiveerd is om ambitieuze resultaten te realiseren;

met gevoel voor politieke verhoudingen en organisatie talent;

die  goed in staat is om in een bestuurlijke context samen te werken;

met voldoende beschikbare tijd, zowel in avonduren als soms ook in het weekend.

 

Procedure

Belangstellenden voor deze functie kunnen voor meer informatie contact opnemen met de secretaris, Kune Burgers, via secretaris@vvdamsterdam.nl. De sluitingsdatum voor deze vacature is 1 september 2017.