VVD roept stadsbestuur op geplande festivals op het ADM-terrein te verbieden

De VVD stelt schriftelijke vragen aan het college over festivals die krakers op het ADM-terrein willen organiseren, terwijl de bestuursrechter inmiddels heeft laten weten dat dit terrein moet worden ontruimd. VVD-raadslid Marianne Poot: “Op het moment dat je te horen krijgt dat je je spullen moet pakken ga je natuurlijk geen feest organiseren. De gemeente geeft een verkeerd signaal af als zij vergunningen geeft voor deze evenementen.”

In oktober is het twintig jaar geleden dat het ADM-terrein werd gekraakt. Ter gelegenheid van dit krakersjubileum wil stichting ADM een festival organiseren. De stichting vroeg hier onlangs een evenementenvergunning voor aan. Eerder vroeg de stichting een vergunning aan voor een festival dat in augustus zou moeten plaatsvinden.

Vandaag stelde de bestuursrechter de eigenaren van het ADM in het gelijk. Dat wil zeggen dat het ADM-terrein uiterlijk in februari ontruimd dient te zijn. “Wij willen weten wat de gevolgen zijn van deze uitspraak en of er door dit vonnis nieuwe weigeringsgronden zijn om deze festivals te verbieden,” aldus Poot.

De inmiddels moe-geprocedeerde eigenaar van het ADM-terrein zegt deze festivals alleen te kunnen voorkomen door nieuwe rechtszaken aan te spannen. Poot: “Het is natuurlijk belachelijk dat je als eigenaar zoveel energie kwijt bent om een feest op jouw grond te voorkomen. Zeker als de rechter je in het gelijk heeft gesteld.”