Werner Toonk neemt afscheid van raad voor wereldzeiltocht


Werner Toonk neemt eind september afscheid van de Amsterdamse gemeenteraad. Werner: “Ik ben 16 jaar volksvertegenwoordiger geweest, waarvan bijna 8 jaar in de gemeenteraad. Dat was en is zeer eervol. Ik ben blij dat ik nu aan mijn jeugddroom kan beginnen, een zeiltocht rond de wereld.”

 

VVD-fractievoorzitter Marja Ruigrok: “Ik wil Werner bedanken voor zijn grote betrokkenheid bij de stad en zijn bijdrage aan de Amsterdamse VVD. Door zijn focus op doorstroming in het verkeer en goed onderwijs voor Amsterdamse kinderen staat de stad er mede zo mooi voor. Ik wens hem alle succes op open zee!”


Beoogd opvolger van Werner is Stefan de Bruijn. Stefan is geen onbekende binnen de VVD Amsterdam. Eerder was hij onder meer deelraadslid, hoofd fractiebureau en duoraadslid. Stefan: “Amsterdam is een fantastische stad. Het is een eer om hier volksvertegenwoordiger te zijn en een genoegen om daarmee ook nog eens de VVD te kunnen helpen op weg naar de verkiezingen in maart. Ik ga me het komende half jaar vol enthousiasme inzetten als gemeenteraadslid.”


Lees hier het afscheidsinterview met Werner in het Parool.