VVD wil opheldering buitenlandse geldstromen naar islamitische organisaties

VVD-raadslid Marianne Poot wil weten of islamitische organisaties in Amsterdam geld krijgen uit Koeweit, nadat bekend werd dat achttien islamitische organisaties in Nederland donaties hebben ontvangen uit dit land. Een van de donateurs is omstreden en wordt internationaal in verband gebracht met terrorisme. Poot: “We willen snel opheldering. We willen weten of er Amsterdamse organisaties geld hebben ontvangen en zo ja, van wie.”

Poot wil daarnaast weten of het college bereid is om maatregelen te nemen als blijkt religieuze organisaties donaties ontvangen van omstreden organisaties. “Het is zorgwekkend dat islamitische organisaties in deze stad mogelijkerwijs worden gefinancierd door organisaties die terrorisme steunen. Als dit zo is dan verwachten wij maatregelen,” aldus Poot.

In schriftelijke vragen aan het stadsbestuur vraagt Poot of het college voldoende zicht en grip heeft op buitenlandse geldstromen richting religieuze organisaties. Ook wil Poot weten of het college zich inspant om meer overzicht te krijgen op deze donaties.