Libertijn 18/9: Hoe staat het met Rutte III?

Jonge koters moeten allemaal verplicht het Wilhelmus gaan zingen als Rutte III er komt. Althans, dat is wat er onlangs uitlekte over het nieuwe kabinet. Maar hoe staat het nu eigenijk met Rutte III? Welke punten gaat de VVD binnenhalen? Komt die belastingverlaging voor de middeninkomens er nu eindelijk?

Libertijn trapt dit seizoen af met een discussie over de Haagse Politiek. Genoeg te bespreken: de formatie is in volle gang en Prinsjesdag staat voor de deur. Met oud VVD-Kamerlid Mark Verheijen, D66-wetenschapper DaniĆ«l Boomsma en Christen Unie-jongeren vertegenwoordiger Elsbeth van den Hazel kijken we hoe het staat op het Binnenhof.

De column wordt voorgedragen door duo-raadslid Hala Naoum Nehme.

Over de sprekers:
Mark Verheijen is jong, maar heeft al een lange carriere in de poltiek achter de rug. Hij was onder meer Tweede Kamerlid voor de VVD. Hij heeft recent een interessant boek geschreven over VVD'er Harm van Riel. Mark kent de Haagse politiek als geen ander.

Daniel Boomsma is wetenschappelijk medewerker voor de Hans van Mierlo Stichting, het wetenschappelijk bureau van D66. Hier houdt hij zich bezig met de ontwikkeling van het sociaal-liberale gedachtegoed. Hij kan dus bij uitstek beoordelen hoe liberaal Rutte III wordt!

Elsbeth van den Hazel is bestuurslid bij PerspectieF (Christen Unie-jongeren) en studeert de Master Religie en Samenleving aan de Universiteit Utrecht. We zijn erg benieuwd hoe enthousiast zij wordt van Rutte III!

Columnist Hala Naoum Nehme is duo-raadslid voor de VVD in Amsterdam en werkzaam op het Ministerie van Financien. Ze heeft onder andere voor Elsevier geschreven.