VVD Amsterdam presenteert concept-kandidatenlijst Gemeenteraadsverkiezingen

De VVD Amsterdam heeft vandaag haar conceptkandidatenlijst voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2018 gepresenteerd. Wethouder Eric van der Burg is lijsttrekker tijdens de komende verkiezingen. Hij werd voor de zomer al benoemd.  Op de plaatsen 2 tot en met 11 staan  5 vrouwen en 5 mannen met zeer uiteenlopende achtergronden, leeftijden en ervaringen. 


Marijn Ornstein, voorzitter VVD Amsterdam: ‘Amsterdam staat voor steeds nieuwe uitdagingen die vragen om daadkrachtig beleid en vernieuwende oplossingen.  Wij kiezen daarom voor een team waarin we brede en bewezen bestuurlijke en politieke ervaringen koppelen met nieuwe inzichten.‘


Eric van der Burg: ‘Ik ben trots dit team te mogen aanvoeren dat zich met optimisme en durf gaat inzetten voor een schone, veilige en aantrekkelijke stad voor alle Amsterdammers.‘


Op plaats 2 staat Marianne Poot, de huidige vice-fractievoorzitter en veiligheidswoordvoerder. Op plaats 3 staat Dorienke de Grave-Verkerk. Eerder was zij jarenlang stadsdeelraadslid in (Oud) Zuid en lid van de provinciale staten.  Plaats 4 is voor het huidige raadslid Rik Torn die zich de afgelopen jaren onder andere ingezet heeft voor een schonere stad.  Anne Martin staat op plaats 5. Zij is duo raadslid in Zuidoost en heeft een zeer brede onderwijs ervaring. Op plaats 6 en 8 staan twee nieuwe gezichten in de Amsterdamse politiek, Chris Popma en Claire Martens. Op plaats 7 en 10 staan twee ervaren bestuurders die hun sporen ruimschoots in het Amsterdamse verdiend hebben, namelijk stadsdeelbestuurder in Zuid Paul Slettenhaar en de voormalige Osdorpse stadsdeelbestuurder Simon Willing.  Op plaats 9 en 11 staan twee kandidaten die nu al als duo raadsleden deel uitmaken van de fractie: Hala Naoum Nehme en Cees Eenhoorn.


Op de lijst staan in totaal 50 kandidaten die zich straks ook in de buurten en wijken gaan inzetten voor onze mooie stad.


De concept-lijst betreft een voordracht van het bestuur van de Amsterdamse VVD. Op donderdag 16 november spreken de leden zich over de lijst uit tijdens de Algemene Leden Vergadering.


Klik hier om de volledige lijst te bekijken.